Keukenkraan Intro

De keukenkranen van Intro vormen een onderdeel van Van Marcke, een Belgisch bedrijf. De kranen kenmerken zich door eenvoud. Alle nadruk ligt op goed en degelijk basismateriaal, met een simpele vorm. Geen franje, maar wel eenvoudig en makkelijk te bedienen. Dit leidt tot lage prijzen.

Dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, blijkt door het NF keurmerk dat de Ebba serie van Intro kreeg. Dat is een keurmerk dat kijkt naar de ecologische criteria.

Het bedrijf Van Marcke

Van Marcke werd in 1929 opgericht door de gelijknamige Belg. De nadruk van het bedrijf ligt op de distributie van alles wat met sanitair, keukens en centrale verwarming te maken heeft. De eigen serie kranen is daar een onderdeel van. Maar dat is niet exclusief.

Van Marcke werkt met allerlei merken waar haar eigen merk er maar eentje van is. Toch wil het wat zeggen dat het bedrijf haar eigen merken heeft ontwikkeld. Het geeft aan dat het welkome aanvulling is van de andere producenten van kranen.

Intro is overigens niet de enige serie kranen die Van Marcke maakt. Met Van Marcke Origine heeft het bedrijf een tweede lijn kranen op de markt gebracht.

Kenmerken

Zoals hierboven al vermeld is, vormt eenvoud het belangrijkste kenmerk in vergelijking met de overige merken. Kort gezegd gaat het er vooral om dat de kraan het doet. Voor moderne snufjes of toevoegingen moet je bij een andere fabrikant zijn. Het prijskaartje ligt daar uiteraard wel hoger dan bij Intro.

Dit doet niets af van de degelijkheid van de Intro kranen. Het is nog steeds een goede keuze voor jarenlang gebruik. Alle modellen zijn uitgerust met gekeurde keerkleppen, om te voorkomen dat er vervuild water de kraan uitstroomt.

Modellen

Er zijn drie hoofdmodellen bij de keukenkranen. Binnen de modellen zijn minder varianten dan bij de concurrentie. Dit feit laat opnieuw zien dat het Van Marcke gaat om een basismodel in omloop te brengen.

Ebba II
Dit is de opvolger van de eerste Ebba lijn. Het zijn keukenkranen met één hendel. De uitloop kan gedraaid worden zodat het alle kanten op kan spoelen. De hele gootsteen kan bereikt worden. Simpel, maar doeltreffend.

Intro – Taura

Taura
Eveneens een éénhendelkraan. Hier is een uittrekdouche mogelijk, een teken dat er toch wat moderne snufjes de Intro kranen zijn binnengedrongen. Er zijn tevens ook een paar waterbesparende elementen ingebracht in deze kraan.

Riga
Dit is een tweeknoppenkraan. Dat geeft een klassieke uitstraling. Een ander verschil met de hiervoor genoemde modellen is dat de uitlopen gewisseld kunnen worden. Wil je een hoge bek? Dat kan. Wil je een laag model? Of gebogen met een slanke hals? Dat is ook mogelijk.

Douche en badmodellen
De modellen Erba en Arvia zijn vooral gericht op de douche. Erba is het douchemodel als geheel, de Arvia serie bevat de thermostaten.

Garantie

De garantie op de Intro kranen is twee jaar. Dat is korter dan bij de duurdere producenten. Maar bij gewoon dagelijks gebruik gaan de kranen uiteraard veel langer mee, dus dit hoeft geen belemmering te zijn om een Intro kraan aan te schaffen.