Keukenkraan Ideal Standard

Ideal Standard is een bedrijf dat zich vooral richt op badkamers. Dat wil niet zeggen dat het sanitair in de keukens vergeten wordt. In tegendeel, zij zijn de uitvinders van de keramische cartouche, die nu in vrijwel alle kranen van elk merk of fabriek toegepast wordt. Daarmee hebben ze een belangrijke vooruitgang mogelijk gemaakt.

Achtergrond

Ideal Standard is onderdeel van de American Standard. In Ideal Standard zijn allerlei fabrieken ondergebracht die het Amerikaanse bedrijf in de loop van de tijd in Europa heeft overgenomen.

Het hoofdkwartier van iDEAL bevindt zich in Brussel, maar de fabrieken zijn verspreid over Europa en hebben regelmatig hun oorspronkelijke merknaam behouden. Het bevat onder andere Venlo (Nederland), Jado (Duitsland) en Børma (Denemarken).

De firma Venlo Sanitair is één van de weinige fabrieken in Nederland die kranen produceert.

Belangrijke aandachtspunten

Ideal Standard wil goede kwaliteit brengen tegen scherpe prijzen. Haar keukenkranen behoren dan ook zeker niet tot de duurste klasse. Daarnaast is het bedrijf continu bezig haar eco-prestaties te verbeteren. Zuiniger gebruik van water door zelfsluitende kranen, of een verbetering van de temperatuurregelaar.

Dat laatste vindt plaats via een drukafhankelijk systeem. De modellen zijn milieugericht. Door de besparingen zijn ze tegelijkertijd zuiniger voor de portemonnee van de gebruiker, een extra reden om de aanschaf van een Ideal Standard model te overwegen.

Modellen

Ideal Standard heeft kranen in alle vormen en modellen. Hoge en lage uitloop, met handdouche, of kranen die je aan de wand kunt bevestigen. In het kort alles wat mogelijk is op de markt, brengt Ideal Standard ook. Lage druk modellen behoren eveneens tot de opties. In alle modellen zie je de nadruk op energie- en waterbesparing terug komen.

Connect Blue

Het model Connect Blue is momenteel de meest vooruitspringende kraan in het assortiment. Dit model heeft het energielabel A gekregen. Dat toont hoezeer Ideal Standard de eco-prestatie in haar vaandel heeft staan. De messing body staat nergens meer in contact met het water en dat voorkomt dat er nikkel of lood in het kraanwater terecht komt. Het drinkwater is daardoor veel zuiverder en hygiënischer.

Door de speciale gegoten uitloop blijft er veel minder water in de kraan achter als deze uitstaat. Dat is waterbesparend in het gebruik. De kraan heeft bovendien een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Hierdoor wordt het aantrekkelijk om dit model aan te schaffen.

Venlo Nimbus Cross kranen

Deze kranen vallen op door hun klassieke kruisdraaiknoppen. Toch oogt de Nimbus Cross modern door haar slanke en glanzende vorm. Net als bij de Connect Blue zijn hier ook waterbesparende functies aangebracht. De temperatuursinstelling is drukafhankelijk. Alles leidt tot een goede kraan die energiezuinig is.

Ceraplus kraan met een voormeng mini-thermostaat

De mini-thermostaat is een uitbreiding van de Ceraplus kraan. Het kan voormengen, zoals de naam al zegt. Deze uitbreiding heeft een speciale legionella voorspoelfunctie. Ideaal natuurlijk voor ziekenhuizen en verzorgingscentra, maar natuurlijk kan het ook thuis worden gebruikt. De mini-thermostaat kan simpel weer worden losgekoppeld, dus dat geeft extra gemak.

Garantie

Op de kranen geeft Ideal Standard een garantie van vijf jaar. Op productiefouten zit vijfentwintig jaar.

Bekijk ons aanbod Ideal Standard keukenkranen hier!