Keukenkraan GROHE

GROHE is één van de leidinggevende producenten van sanitaire voorzieningen. De keukenkraan is daar een onderdeel van. De klasse van het merk wordt onderstreept door het feit dat in de afgelopen jaren deze fabriek vijf keer de jaarlijkse “red dot award” heeft gewonnen, een belangrijke designprijs, voor hun kranen.

Achtergrond

Dat GROHE zo’n grote speler is op de sanitairmarkt is niet vreemd. Friedrich Grohe, de stichter, heeft in de loop van de jaren verscheidene firma’s opgekocht op verschillende vakgebieden. Het combineren van de vaardigheden van bedrijven die zelf al voorop liepen bij bijvoorbeeld thermostaten, heeft de kranen tot een hoger niveau getild.

Het chroom bijvoorbeeld is steeds verder ontwikkeld zodat het steeds harder wordt, zeer krasbestendig is en altijd zijn hoogwaardige glans behoudt. De laatste jaren wordt de GROHE kraan meer en meer een compleet watersysteem met automatisch gekoeld en gefilterd koolzuurhoudend water.

Belangrijkste kenmerk

Je zou denken dat alle kranen zo ongeveer dezelfde onderdelen zouden moeten hebben. Dat is niet zo. Het belangrijkste verschil is de zogenaamde Silk Move. De eenhendelskranen zijn daarmee uitgerust. Het is een speciale manier waarop de keramische schijven bij de hendel over elkaar heen gaan zonder te slijten, onder elke temperatuurswisseling van het water.

Het bevat een speciaal smeermiddel voor een wrijvingsloos contact van de schijven. Bovendien is de draaihoek van de hendel extra groot gemaakt (dit is misschien wel het grootste uiterlijke verschil met andere kranen). Daardoor kun je nog nauwkeuriger de temperatuur regelen.

De groepen keukenkranen:

GROHE watersystemen

Dit zijn kranen die meer zijn dan een kraan. De GROHE Red geeft kokend heet water naast de gewone koude en warme mogelijkheden. Dat komt doordat hij direct gekoppeld is aan een boiler. Dit maakt een waterkoker overbodig. De GROHE blue is daarentegen in staat om gekoeld en koolzuurhoudend water te leveren. Licht bruisend of met veel bubbels, het is allemaal mogelijk. Deze serie is er voor iedereen die extra wensen heeft op het gebied van water.

GROHE Premium keukenseries

Ook deze groep heeft allerlei technische hoogstandjes. De Touch varianten laten het water al stromen als je ze alleen maar aanraakt. Ideaal als je zulke smerige handen hebt en de hendels schoon wilt houden. Andere opties zijn uittrekbare sproeikoppen, die veel lijken op een handdouche, of een voetcontrol.

Het bekendste merk in deze serie is de Minta. Dit model is te krijgen in allerlei uitloopstijlen (C-, U- , L- uitloop vorm), zodat je je eigen smaak volledig kunt realiseren in je keukenblok.

GROHE Performance keukenserie

Dit zijn de meer standaard kranen. Toch biedt deze serie nog steeds de kwaliteit en de elegantie van de andere kranen. Een klassiek ontwerp hoort ook tot de mogelijkheden: met twee draaiknoppen en een gebogen hals is de Costa een mooi model om aan te schaffen.

Onderhoud en vervanging

De kranen van GROHE zijn onderhoudsvrij. Mocht er een onderdeel kapot gaan, dan geeft het bedrijf de garantie dat de onderdelen heel lang te krijgen zijn. Minimaal tot tien jaar nadat een serie uit de handel is genomen. Er is dus weinig noodzaak om een kapotte kraan snel te vervangen.

Bekijk ons ruim aanbod GROHE keukenkranen hier!