Heel veel keukenkranen

Een keukenkraan mag niet ontbreken in je keuken. Maar er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel soorten keukenkranen op de markt gekomen. Een kraan doet meer dan alleen maar warm of koud water geven. Doordat er steeds nieuwe technologie├źn op de markt komen, worden er steeds nieuwe keukenkranen ontworpen met extra functies.

Naast deze functionaliteit wil je natuurlijk ook dat de kraan mooi bij je huis past. Daarom zijn keukenkranen te vinden in allerlei soorten en maten. Ook over de kleur valt na te denken, want niet altijd heeft de kraan meer het uiterlijk zoals we hem gewend zijn.

Knoppen of hendels

Er zijn kranen met knoppen te koop, maar ook kranen met hendels. Wil je een kraan met een hendel of twee hendels. Bij een kraan met een hendel kun je de temperatuur simpel regelen door de knop van links naar rechts te verplaatsen voor warm of koud water. Dit wordt ook wel een eengreepsmengraan genoemd.

Bij een tweegreepsmengkraan zit er een aparte hendel voor het warme water en een aparte voor het koude water. Beiden functioneren prima, het is dus puur persoonlijke smaak. De een vind een hendel mooi en de ander vind juist knoppen mooi. Kijk goed naar de stijl van je huis, modern, landelijk, design, retro of klassiek. Voor elke stijl vind je wel een kraan die hierbij past.

Welke opties zijn er nog meer?

Tegenwoordig heeft een kraan niet meer het uiterlijk van vroeger. Je kan een kraan kiezen van roestvrijstaal materiaal, chroom een bronslook of een matte uitstraling. Zelfs zwarte kranen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast moet je ook kijken naar de beschikbare ruimte. Je kan kiezen voor kranen met een hoge of lage uitloop.

Een kraan met een hoge uitloop kan handig zijn om een hoge pan onder te zetten. Maar een lage uitloop is meer geschikt voor een kleine keuken waarbij alles zeer compact is. Dan is het misschien ook weer handig om te kiezen voor een kraan die je kan draaien naar links en rechts zodat je alle ruimte boven de gootsteen behoud.

Ook kun je nog kiezen voor een kraan met een uittrekbare handdouche. Zo kun je de kraan en het water flexibeler gebruiken. De sproeier is handig om groente te wassen of vette pannen schoon te maken. En doordat je hem kan uittrekken kun je overal goed bij. Ook kun je kiezen voor een kraan met een extra filter die de vieze smaakstoffen er uit filtert. Zo heb je altijd heerlijk drinkwater bij de hand.

Duurzame keukenkranen

Met de komst van de kokend waterkraan zijn er nieuwe deuren geopend. Een kraan die meteen kokend water geeft. Je kunt je waterkoker hiermee wel de deur uit doen. Deze kraan heeft een boiler onder het aanrecht waardoor hij binnen een paar tellen kokend water geeft. Er zit goede beveiliging op zodat je je niet kunt branden aan het hete water.

Deze nieuwe kokend waterkraan is een stuk milieuvriendelijker. Je hebt minder water nodig dan voorheen omdat je direct warm water hebt. Dit type kraan is weldra bij ons verkrijgbaar!